Kärcher je vodilno podjetje na trgu, ki želi biti vzor drugim. Trajnost in varstvo okolja sta elementa, ki sta trdno zasidrana v mišljenju in ravnanju podjetja in sta vodilo pri pobudi podjetja „ecologic“. S serijo ecologic je podjetje Kärcher razvilo povsem novo generacijo naprav, ki prepriča s kombinacijo prefinjene tehnologije, izjemne zmogljivosti, uporabniku prijaznega ravnanja in ekološke ozaveščenosti. Rezultat so visoko učinkovite in naravnim virom prijazne kakovostne naprave, ki postavljajo nova merila.

Prihranek vode - odgovorno ravnanje z vodo je vedno bolj pomembno. Kärcherjeve naprave ecologic poskrbijo za ciljno usmerjeno in odgovorno porabo vode.

Varčevanje z energijo - učinkovita raba energije je pomembna prednost naprav ecologic. To omogoča Inteligentna in inovativna tehnologija podjetja Kärcher.

Ohranjanje pitne vode - uporaba deževnice ohranja dragocene vire pitne vode. Tudi serija ecologic nudi rešitve za izrabo alternativnih vodnih virov.

Zmanjševanje onesnaževanja odpadne vode - tako Kärcherjeve naprave z doziranjem čistilnega sredstva kot tudi čistilna sredstva ecologic doprinesejo k zmanjševanju onesnaževanja odpadnih voda.

Odgovorna izbira materiala - izdelki serije ecologic ne vsebujejo snovi, ki so škodljive za okolje in zdravje, kot so ftalati in PVC.

Uporaba materialov, ki skrbi za ohranjanje naravnih virov - naprave ecologic prepričajo z lahkimi in okolju prijaznimi materiali, kot so reciklirna plastika ali karton FSC. Pri embalaži ni stiroporja.

Nizka raven hrupa - Kärcherjeve naprave serije ecologic delno odlikujejo tudi zmanjšane emisije hrupa.

Učinkovito filtriranje prahu - izdelki Kärcher zanesljivo filtrirajo prah in tako poskrbijo za zdravo delovno okolje. To seveda velja tudi za nove naprave ecologic.